Esport Blanc Escolar (EBE)

El Programa Esport Blanc Escolar (EBE) és un programa institucional que té l'objectiu, d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil, fent una atenció especial a les comarques pirinenques.

També ajuda a educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d'ensenyament i dels tècnics d'esport.

El programa "Esport Blanc Escolar” proposa una activitat de formació poliesportiva en esports d'hivern, en el marc curricular de l'assignatura d'Educació Física.

El programa estableix la realització d'un total de 8 sessions anuals, distribuïdes en 3 sessions d'esquí alpí, 3 sessions d'esquí de fons i 2 sessions de surf de neu ("snowboard”). Cada sessió es portarà a terme durant un matí a la setmana, per part de l'alumnat dels cursos de 3r i 4t de primària (8-10 anys), de forma progressiva, de manera que tots els alumnes realitzin aquesta activitat al llarg de dos cursos escolars.

Fan possible aquest projecte: el Departament d'Ensenyament amb els centres educatius de les comarques del Pirineu,  la Secretaria General de l'Esport, en col·laboració amb els consells esportius de cada comarca, i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern. D'una altra banda, la cooperació dels consells comarcals, l'esforç de les estacions d'esquí per a facilitar a un preu reduït els forfaits i el material. I finalment, la petita aportació de les famílies, destinada a completar el cost de l'activitat i l'assegurança (en el curs 2018-2019 aquesta aportació serà de 32€).

A través d'aquest Programa EBE les entitats promotores pretenen aconseguir els següents objectius generals:

  • Ajudar en la formació integral de l'alumnat d'Educació Primària.
  • Educar mitjançant la pràctica d'esport a l'aire lliure.
  • Respectar i gaudir de la muntanya com a entorn natural que és.
  • Fomentar l'adquisició de diferents habilitats coordinatives.
  • Practicar les diferents tècniques esportives específiques dels esports d'hivern.
  • Aconseguir que tot l'alumnat que viu a les comarques pirinenques tingui l'oportunitat d'aprendre a esquiar.


Cal dir que el nostre centre ha entrat  a formar part d'aquest projecte just aquest  curs escolar 2018-2019 a través dels alumnes de 3r d'Educació Primària i que a partir del curs 2019-2020 també s'ofertarà als de 4t.

De forma més concreta cal comentar que els nostres  alumnes de 3r duen a terme l'activitat els dilluns i en EL SEGON TORN, això vol dir que el seu horari escolar NO VARIARÀ  i només 3 dels vuit dies que dura l'activitat s'ampliarà la seva jornada.

Arxius d'interèsTambé et pot interessar...

Casals de vacances

En període de vacances l'escola no tanca. Oferim: Casal d'estiu obert a tothom tot el mes de juliol, pels alumnes de P3 a 1r d'ESO:  - Casalet d...

llegir més »

DOCUMENTACIÓ

Documents que us poden interessar

llegir més »

ELS NOSTRES BLOGS

CLICA AQUÍ i podràs veure tots els nostres blogs. N'hi ha per triar i remenar. Alguns són monografics, dedicats a temes que hem treballat a difere...

llegir més »